Joop Braakhekke heeft de dag van z’n leven. Tijdens de tweede dag van de Horecava wordt de HorecavArena omgetoverd tot een veredelde slachterij, waar een tiental mannen aan de eerwaardige klus starten een gigantische tonijn van ruim 300 kilo en een waarde van om en nabij de 15 duizend euro te ‘bereiden’. Hoewel het doormidden snijden van de tonijn met grote (lees: brute) kracht moet gaan blijft het een zeer zorgvuldig kunstje dat maar weinig mannen kunnen uitvoeren zonder dat er wordt ‘mis’ gesneden (missnijden kost bij zo’n kostbare tonijn honderden euro’s). Nou maar hopen dat er geen zwangere vrouwen in het massaal toegestroomde beurspubliek zit: de vis wordt binnen een kort kwartiertje na het eerste ‘aansnijden’ (door visspecialist Jacob van As uit Amsterdam) rauw opgediend, doorgegeven en uitgeserveerd (door de dames, heren en eigenaar van Mise en Place) en verorberd. Heeeeerlijk.
Over de auteur
Henk-Jan Winkeldermaat
Was schrijvend journalist bij De Gelderlander en Elsevier, hoofdredacteur bij Events.nl en is sinds 2008 met Punkmedia communicatiespecialist en contentcreator die zelf interviewt, schrijft, fotografeert en filmt voor particulieren, uitgeverijen, overheid, zorg, onderwijs, bouw, industrie en mkb.
Producties >>